Diuretika inden for bodybuilding

Diuretika er terapeutiske midler, der bruges til at øge hastigheden af urinstrøm, udskillelse af natrium og elektrolytter for at justere volumen og sammensætning af kropsvæsker eller til at eliminere overskydende væsker fra væv. De anvendes i klinisk terapi til behandling af forskellige sygdomme og syndromer, herunder hypertension, hjertesvigt, levercirrose, nyresvigt, nyre- og lungesygdomme.

Diuretika er forbudt i sport, fordi de kan bruges af atleter af to primære årsager. For det første kan deres potente evne til at fjerne vand fra kroppen forårsage et hurtigt vægttab, der kan kræves for at imødekomme en vægtkategori i sportsbegivenheder (wrestling, olympisk vægtløftning, boksning). For det andet kan de bruges til at maskere indgivelsen af andre dopingmidler ved at reducere deres koncentration i urin primært på grund af en stigning i urinvolumen.

Furosemid er en kraftig vanddrivende middel, der fås både i injicerbar og per os-form.

Oralt furosemid kan indgives i form af tabletter eller oral opløsning. Intravenøst furosemid er dobbelt så kraftigt som oralt furosemid. Furosemid er øjeblikkelig og skyller urinen inden for tyve minutter efter oral indtagelse. Lægemidlets terminale halveringstid er cirka to timer, og den samlede tid for terapeutisk virkning er seks til otte timer. Furosemideworks i løkken af Henle af nyrerne, hæmmer natrium-kaliumchloridpumpen og fører til øget diurese og natriuresis (øget natriumtab). Lægemidlet inducerer også nyresyntese af prostaglandiner, hvilket bidrager til dets nyrevirkning.

 

10 citater fra Arnold Schwarzenegger

 

  • trenbolone-bivirkninger-arnold-swarzenegger

 

Bivirkninger er alle korreleret med væske- og elektrolytubalance og hypovolæmi. De inkluderer hyponatræmi og / eller ekstracellulær væskedeplusion (forbundet med hypotension, kredsløbskollaps og tromboemboliske episoder), hypokalæmi (som fremkalder hjertearytmier), hypomagnesæmi, som sandsynligvis forårsager kramper og metabolisk alkalose, hyperuricæmi (lejlighedsvis fører til gigt) og hyperglykæmi . Endvidere øger de plasmaniveauer af lipoproteinkolesterol og triglycerider med lav densitet, mens de sænker plasmakoncentrationerne af lipoproteinkolesterol med høj densitet.

Tværtimod er spironolacton et kaliumbesparende vanddrivende middel. Det hører til aldosteroninhibitorerne, en klasse af diuretika, der modvirker virkningerne af aldosteron i det distale segment af den distale tubule.

Aldosteron er et hormon, der hører til mineralocorticoiderne og udskilles af binyrebarken. Det påvirker reabsorptionen af natrium og udskillelse af kalium i nyrerne, hvilket øger vandretention, blodtryk og blodvolumen. Da kalium er den vigtigste intracellulære ion, vil dens retention (ved hjælp af spirolactons virkning) bidrage til et bedre cellulært volumen, hvilket positivt påvirker vedligeholdelsen af cellestørrelsen. Aldosteron spiller en vigtig rolle i den sidste uge før en bodybuilding-konkurrence.

For at hæmme aldosteron og eliminere vandretention, narrer vi kroppen med et forsætligt øget indtag af natriumchlorid (bordsalt). Dette vil tilsyneladende undertrykke al natriumretention de følgende dage. Normalt stopper vi fra ekstra natriumindtagelse, den sidste dag af glykogenudtømning, lige inden kulhydratindladningsfasen.

Misbrug af spironolacton kan føre til livstruende bivirkninger på grund af dramatisk forøgelse af kalium (hyperkalæmi) og metabolisk acidose. Myocardium er ret følsomt over for denne metaboliske ubalance og kan let gennemgå alvorlige arytmier (ventrikulær takykardi, fibrillering) eller endda hjertestop (Mohamad Benaziza 1993). ECG-ændringer hos en patient med hyperkalæmi er en ildevarslende portent af potentielt dødelige arytmier.

Det faktum, at binyrebarken producerer en rimelig mængde dehydroepiandrosteron (DHEA), er det forståeligt, at misbrug af spironolacton vil føre til dosisafhængig gynecomastia. Den anti-androgene egenskab ved spironolacton (brystets ømhed og udvidelse) er endnu mere synlig hos kvinder, der mangler gonader (testikler), og deres testosteron produceres i det væsentlige af æggestokkene og binyrerne. Kvinder bruger spironolacton for at reducere de æstetiske androgene bivirkninger af androgene anabole steroider (AAS), specifikt hirsutism. Spironolacton virker suspenderende på syntesen af steroidhormon og fører til hypogonadisme med nedsat sædantal og bevægelighed (FSH). Spironolacton har ikke øjeblikkelig virkning, og stabile koncentrationer opnås inden for næsten tre dage efter behandlingsstart. For bedre metabolisme skal doseringen opdeles i am / pm-timing. Den passende timing til anvendelse af spironolacton ville være den allerførste dag i carb-udtømningsfasen. Kaliumrige fødevarer (bananer eller kartofler) er strengt forbudt. Spironolacton bør gradvist reduceres for at undgå enhver mulig rebound-effekt. Den mest effektive metode til at opnå de bedste resultater af diuretika bør være kombinationen af kaliumsparing og ikke-kaliumsparende diuretika, følgelig spironolacton og furosemid. Doseringer bør dog reduceres til halvdelen.

Diuretika er ekstremt farlige stoffer, der er ansvarlige for hypovolæmi og dehydrering, spasmer af striberede muskler (kramper), tab af koordination og balance, hypotension (en dråbe systemisk blodtryk). Alle diuretika undtagen kaliumsparende midler øger kaliurese og fremskynder udtømningen af intracellulært kalium. Den resulterende hypokaliemi kan føre til alvorlige hjertearytmier sekundært til elektrolytforskydninger / -tab. På den anden side kan overforbrug af kaliumsparende diuretika såsom spironolacton føre til hyperkaliæmi og kan derfor udsætte atleter for ondartede arytmier.

Et bemærkelsesværdigt eksempel på det kardiovaskulære sammenbrud forårsaget af misbrug af diuretika var den tragiske død af ” den gigantiske dræber ”, arabiske Mohamed Benaziza (Momo) ved den hollandske grand prix i 1993. Ikke kun han misbrugt spironolacton, men han sagde også fra vandindtag og konsumeret clenbuterol i pulverform ifølge hans nære ven, Sammir Bannout.

Diuretika betragtes endvidere som en af de mest implicerede klasser vedrørende seksuel dysfunktion, især med hensyn til erektil funktion, ejakulation og libido (hovedsageligt thiaziddiuretika og spironolacton). Spironolacton har en tendens til at producere uønskede seksuelle bivirkninger; ved standarddosis kan ømhed i brystet, gynaecomastia og erektil dysfunktion forekomme hos mænd, mens menstruationsafvik kan forekomme hos kvinder, der er præmenopausale.

Diuretika anvendes fortrinsvis før nattesøvn for at undgå enhver form for besvimelse på grund af hypotension. Kartofler og bananer, der er rige på kalium, kan hjælpe i tilfælde af hypokalæmi, mens koffein og alkohol er strengt forbudt (vanddrivende virkning).

Ved bodybuilding er diuretika strengt forbudt under glykogenudtømningsfasen eller enhver anden periode i præ-konkurrencepræparatet bortset fra kulhydratbelastningsfasen for at undgå risikoen for mulig vandretention under huden. I ugen før konkurrence følger bodybuildere tilspidsningsstrategier for at øge “muskelens fylde” ved at maksimere muskelglykogenindhold for at få et tørt og hårdere udseende ved at minimere subkutan vandfilm under huden. For dem, der ønsker at bruge furosemid, har de at konsumere calcium og magnesium fra supplerende kilder i kombination med kulhydrater rig på kalium, såsom bagt kartoffel og banan. Muskler er ikke i stand til at bøje og pumpe uden ordentlig elektrolytbalance. Spironolacton er i modsætning til furosemid ansvarlig for at holde sarkoplasma’s volæmi. Dette afspejler den ydre udseende af bodybuilder, hvor hans muskler er tonet og i stand til at sammentrække. Tværtimod vil furosemid ved at skylle alle elektrolytter væk fra muskelens cytoplasma og kalium især føre til det karakteristiske flade, dræne og tomme look af musklerne.

Kalium er den vigtigste intracellulære elektrolyt og signifikant til at holde cellens volumen. Den vanskelige del med spironolacton kommer dagen før showet, hvor serumkalium er højt og skifte til furosemid er en obligatorisk ting. Brug af furosemid skyller det ekstra kalium for ikke at blive farligt øget i blodet.

Morgenen til konkurrencen, hvis der stadig er vandretention, er kombinationen af en moderat dosis furosemid (10 mg) sammen med spironolacton (12,5 mg) en sikker måde at fjerne ekstra vand på. Bemærk, at dehydrerede muskler ikke er i stand til korrekt sammentrækning. I sådanne tilfælde er calciumtabletter og flydende magnesium gode valg.

Bodybuilding-sporten indebærer en risiko, en mani, en forfængelighed, som alle udgør farer på lang sigt, så overdrivelse og tanken om, at mere er bette, er ikke universalmiddel og garanterer ikke nødvendigvis succes. Bivirkninger af et bestemt stof er afhængige af forskellige parametre, såsom alder, misbrugstid, dosering, kombination af præstationsfremmende medicin (PED’er), livsstil, korrekt ernæring og supplementering, regler for medicinsk forebyggelse og familiehistorie. Især er misbrug af polyfarmasi-stabling vidt udviklet blandt bodybuildere for at forbedre muskelhypertrofi, forbrænde fedt, hurtigere gendannelse og forhindre virkningerne af overtræning, øge træningsintensiteten og aggressiviteten, kontrollere fedt, kropsvand og appetit. Anabolske androgene steroider (AAS) kombineret med diuretika, anti-østrogener, stimulanter, alkohol, tobak, narkotika og andre medikamenter kan øge risikoen for alvorlige kardiovaskulære begivenheder. En af de farligste stoffer i bodybuilding er diuretika og kan føre til henholdsvis letalhypovolemisk chok og alvorlig hjerterytmi. Diuretika er faktisk blevet anekdotisk forbundet med døden af nogle bodybuilders, og deres misbrug og misbrug indebærer også en overhængende risiko for bodybuilders sundhed.

Personligt brugte jeg som tidligere konkurrencedygtig bodybuilder og mester tre forskellige typer diuretika (Lasix, Aldactone, Moduretic) i hver session på min atletisk bærer (00,09,10,13). Begge gange lykkedes det mig at vinde (2000.2009) stod jeg overfor den grimme side af hypovolæmi (lavt blodtryk, besvimelse) og muskelspasmer (rectus abdominis). Diuretika kan gøre forskellen mellem to atleter med lige underhudskropsfedt. af deres brug kan bringe hele efforden i fare og afslutte showet, mens de er ubrukelige, hvis kropsfedtniveauer ikke er under fem til seks procent.

Referencer:

  1. I: Brunton L, Lazo J, Parker K, redaktører. Goodman og Gilmans The Pharmacological Base of Therapeutics.11 udg. New York: McGraw-Hill; 2006. s. 737–770.
  2. Test af sportsmedicin – en analytikers perspektiv Ørred GJ, Kazlauskas R. Chem Soc Rev. 2004; 33: 1-13.
  3. StatPearls Tahir M. Khan; Abdul H. Siddiqui.Last Update: 10. maj 2019.

4. Misbrug af diuretika som præstationsfremmende medikamenter og maskeringsmidler i sportsdoping: farmakologi, toksikologi og analyse. Amy B Cadwallader, Xavier de la Torre, Alessandra Tieri og Francesco Botrè Br J Pharmacol. 2010 Sep; 161 (1): 1–16

  1. Spironolactons rolle i behandlingen af patienter med ildfast hypertension. Ouzan J, Perault C, Lincoff AM, Carre E, Mertes M. Am J Hypertens. 2002; 15: 333–339.
  2. Myokardieinfarkt, hyperkaliæmi og ventrikulær takykardi i en ung mandlig kropsbygger. Appleby M, Fisher M, Martin M. Int J Cardiol. 1994; 44: 171-174
  3. Ernærings-, farmakologiske og træningsstrategier vedtaget af seks bodybuilders: Case Report og kritisk gennemgang Paulo Gentil et al. Eur J Transl Myol. 2017 24. februar; 27 (1): 6247.
  4. En gennemgang af de positive og negative virkninger af hjerte-kar-medikamenter på seksuel funktion: en foreslået tabel til anvendelse i klinisk praksis. PJ Nicolai, et al. Neth Heart J. 2014 jan; 22 (1): 11–19.
  5. Peak Week og Competition Day Strategies of Competitive Natural Bodybuilders Andrew J Chappell og Trevor N. SimperSport20186(4), 126