Somatropin

Somatotropin: Hvad er Somatropin?

Stort set kaldes humant væksthormon (HGH) somatropin / somatotropin – en peptidstruktur, der er produceret af den endokrine kirtel. Somatotropin er et polypeptid, der indeholder 191 aminosyrer. Somatotropins vigtigste rolle er at danne muskelmasse og hjælpe med at holde din krop fungerer normalt. Det stimulerer leveren og andre væv til at producere insulinlignende vækstfaktor 1 (IGF-1). Til gengæld stimulerer IGF-1 knoglevækst og spiller også en nøglerolle i muskelvækst.

Somatotropin spiller en vigtig rolle i kolesterolmetabolismen. Lavt niveau af væksthormon fører til åreforkalkning, slagtilfælde, hjerteanfald og andre hjerte-kar-sygdomme. Mennesker med tilstrækkelige niveauer af væksthormon menes at være mere stressresistente.

Dette hormon forårsager en skarp lineær vækst hos unge mennesker (på grund af den hurtige vækst af rørformede knogler i lemmer). Overskydende eller utilstrækkelig sekretion af somatotropin i barndommen fører til gigantisme og dværgisme. Hos voksne forårsager somatotropinmangel akromegali – en endokrin sygdom, der er ledsaget af fortykkelse af hænder, fødder, kranium (især ansigtsdel) og andre meget ubehagelige symptomer (hovedpine, træthed, synsnedsættelse, intellektuel handicap).

Syntetisk somatropin kan bruges i sportsgrene til at reducere ødelæggelse af muskelceller og reducere kropsfedt. Somatotropin stimulerer syntesen af proteiner og forbedrer lipolyse. Det fremskynder også transporten af glukose og fremmer akkumuleringen af glykogen.

De basale koncentrationer af somatotropin i kroppen er små – 1-5 ng / ml. Disse niveauer kan øges i spidsperioderne (op til 45 ng / ml).

Somatotropin deltager i stimulering af muskelvækst. Desuden hjælper det også:

 • Normaliser metaboliske processer;
 • Forbedre fedtforbrændingsprocesser;
 • Stop ødelæggelse af muskelvæv;
 • Styrke led og ledbånd;
 • Forøg niveauerne af glykogen i leverceller;
 • Forøg antallet og størrelsen på leverceller og thymuskirtel;
 • Forbedre syntesen af kollagen;
 • Gendan beskadiget væv og helbrede sår;
 • Forøg seksuel aktivitet;
 • Forbedre blodlipidprofiler.

Glem dog ikke, at somatotropin fungerer sammen med andre hormoner, der produceres i levercellerne.

Det er også vigtigt at vide, at den største mængde væksthormon i kroppen findes hos mennesker op til 20 år. Derefter falder beløbet med 15% i de næste 10 år. Mængden af somatotropin i kroppen varierer naturligvis afhængigt af forskellige tidsintervaller (i løbet af en persons liv).

Processen med HGH-sekretion forekommer periodisk i løbet af dagen. Der er især toppe, når processen når sin maksimale værdi (hver 4-5 time). De højeste niveauer af væksthormon produceres om natten (en time efter at falde i søvn).

Her produceres somatropin: hypofysen får et signal fra hypothalamus og begynder at producere somatotropin. Derefter kommer hormonet i blodet og når leveren. Endvidere omdannes væksthormonet i levercellerne til et andet stof kaldet somatomedin (dette stof kommer ind i muskelcellerne i hele kroppen).

Somatropin kliniske anvendelser

Somatotropin er vidt brugt i medicin til behandling af udviklings- og vækstlidelser hos børn. En sådan behandling bør udføres så hurtigt som muligt: hovedretten skal afsluttes inden ungdomsårene. HGH er i øjeblikket en af de bedste måder at behandle hypofyse-dværgisme.

 

10 citater fra Arnold Schwarzenegger

 

 • anavar-anmeldelse-kob-steroider-42

 

Somatotropin bruges ofte til behandling af nervesygdomme. Derfor kan det bruges til behandling af depression under tilsyn af en læge.

Som for sportsbrug anvendes somatotropin oftest i bodybuilding. Det har en god anabol effekt og hjælper med at sænke procentdelen af kropsfedt hos atleter. Somatotropin fremskynder lipolyse og fremmer således aktiv fedtforbrænding. Derudover har somatotropin følgende virkninger: Det bremser aldersrelaterede processer og hjælper med at styrke knoglevæv.

Somatropinmangel

Funktionerne i det endokrine system forstås ikke helt indtil videre. Hvis overskuddet af HGH imidlertid bidrager til væksten i alt væv, vil somatropinmangel tværtimod bremse væksten af celler. For eksempel, hvis et barn eller ungdom ikke har nok væksthormon i blodet, betyder det, at han vil lide af visse vækstforstyrrelser (dværgisme). Som for en voksen fører manglen på somatropin til tidlig aldring. Ligesom i tilfælde af akromegali vil dine indre organer også lide ud over æstetiske lidelser. Her er nogle tegn på somatropinmangel:

 • Muskelmassetab. Som regel fremmer mangel på HGH produktionen af østrogener – kvindelige hormoner, der forårsager ophobning af fedt.
 • Stigning i fedtvævsmasse som et resultat af reduktion af muskelmasse.
 • Depression og andre psykologiske problemer på grund af stigningen i østrogen.
 • Nedsat hjertefunktion. Det er kendt, at HGH er et anabolsk hormon. Ikke desto mindre vil vores hjerte ikke fungere ordentligt uden tilstrækkelig mængde somatropin.
 • Knogles skrøbelighed. Høj risiko for knoglefraktur hos ældre er forbundet med manglen på somatropin.
somatropin

somatropin

Somatotropin anti-age effekter

Humant væksthormon kan hjælpe med at forynge din krop. Vækstfremmende faktorer hersker i vores krop op til 30 år. Efter dette, og især i alderdom, er gendannelsesprocesserne ekstremt svage, og de destruktive processer er meget stærke. Derfor kan somatropin have en positiv effekt.

Specialister understreger, at små profylaktiske doser af væksthormon bruges til at hæve dets niveau og forlænge levetiden. Det giver mening for dem, der er 30-40 år gamle. Det er dog værd at bruge under tilsyn af en læge.

På grund af de høje omkostninger ved injektioner fortsætter folk imidlertid med at se efter billigere måder at øge væksthormon i kroppen. Der er flere måder i øjeblikket. Forsøg først og fremmest at bruge aminosyrer, arginin, ornithin, glutamin, zink og nogle andre præparater. Det er bevist, at disse kosttilskud kan øge niveauet for væksthormon med 30% eller mere.

Høje niveauer af somatotropin har en gavnlig effekt på det kardiovaskulære system. Ifølge statistikker dør folk med lave niveauer af væksthormon af hjerte-kar-sygdomme oftere. Lave niveauer er ofte den primære årsag til en øget risiko for slagtilfælde. Andre kliniske studier viste, at patienter, der brugte væksthormon, lykkedes at tabe sig, øge muskelmassen, forbedre libido og immunfunktionen.

De seneste studier viser, at HGH-tilbagegang hverken er uerstattelig eller permanent. Nogle eksperimenter viser tydeligt, at lav sekretion af væksthormon er reversibel gennem kunstigt syntetiserede medikamenter.

Sådan øges dine somatotropin niveauer

Lad os se nærmere på de naturlige måder at øge niveauerne af væksthormon i kroppen. Lad os starte med de faktorer, der påvirker somatotropinsyntese:

 • Stressede situationer (endda periodisk stress);
 • Høje niveauer af cortisol i blodet;
 • Overstimulering af centralnervesystemet;
 • Forkert kost med kulhydrat mad.

På den anden side er dette de stimulerende faktorer til fremstilling af somatotropin:

 • Fysisk aktivitet;
 • Kosttilskud. Du skal forbruge aminosyrer (glutamin, arginin, ornithin) sammen med naturlige produkter (græskarfrø, pinjekerner, hård ost, soja, kogte æg).
 • Søvn og hvile i høj kvalitet. Cirka 80% af den samlede mængde væksthormon produceres, mens du sover. Derfor er det især nyttigt at sove 7-8 timer om dagen. Det vil være endnu bedre, hvis du tager en lur i 20-30 minutter i løbet af dagen.
 • Korrekt ernæring. Glem ikke de grundlæggende principper for sund kost. Brug mere langsomme proteiner, der let fordøjes (æggehvide eller fedtfattig cottage cheese).

Disse enkle regler vil helt sikkert hjælpe dig med at øge mængden af væksthormon. Husk: somatotropin er en meget kraftig komponent, der påvirker væksten og udviklingen af dine kropssystemer. Og vigtigst af alt, glem ikke at der er mange naturlige måder at øge niveauet af somatotropin i blodet.

Somatropin Referencer

 1. https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpendo.00122.2002
 2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/elps.200800221
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904392/