vaeksthormon-bodybuilding-atleter-5

Væksthormon til bodybuilding og atleter

juli 26, 2020 Off By admin

p>Først blev syntetisk væksthormon brugt i bodybuilding til at øge muskelmassen. Der var dog forskellige meninger om dens virkning på kroppen. Nogen oplyser, at dette er et mystisk, fantastisk stof, mens nogen taler om væksthormonens kolossale skader og negative bivirkninger.

Siden 1970-1980 begyndte mange professionelle atleter at øge muskelmassen. Ifølge nogle af dem skyldtes det ikke en betydelig proteinforøgelse i deres diæter. Mange af dem begyndte simpelthen at bruge hormonelle medikamenter.

Sammen med den voksende popularitet af væksthormon var mange specialister overbevist om dets skade på sundheden, mens andre mente, at den kunstige stigning i væksthormonniveauer ikke påvirker det generelle helbred. De, der turde bruge syntetisk væksthormon bemærkede, at det var effektivt til at opbygge muskelmasse. Hidtil er væksthormon et af de mest populære lægemidler inden for professionel bodybuilding.

Det svarer til effektivitet som anabolske steroider (disse blev produceret i 50’erne af forrige århundrede). På det tidspunkt vidste bodybuildere over hele verden, hvordan de skulle blive større. Hvad angår væksthormon, blev det populært i en verden af bodybuilding i 70’erne i det forrige århundrede – det var tid til at bruge medikamenter, der ikke kunne opdages under dopingtest.

Hvad skal vi vide om væksthormon?

Somatropin eller væksthormon forårsager muskel- og kropsvækst. Dette er et naturligt stof, der syntetiseres i vores krop for at give fysisk vækst. For øvrig er niveauet for væksthormon meget højere i den yngre generation end hos voksne. Det skal også siges, at væksthormonniveauer falder med alderen: det vil falde med 25% efter 30, med 50% i en alder af 60 osv.

Væksthormon vinder stor popularitet inden for bodybuilding. Der er stadig nogle spørgsmål om effekten af dette hormon.

Generelt produceres naturligt væksthormon i vores krop hele livet i små mængder (i sammenligning med andre hormoner). Dets sekretion er højere, når vi er unge, derefter falder den gradvist hvert tiende år. I dag findes forskellige typer syntetisk væksthormon. Faktisk bruger folk det til vækst af celler og væv.

Det skal bemærkes, at væksthormon faktisk er et meget effektivt lægemiddel, der forårsager muskelvækst og fremmer fedtab. Det er dog ikke egnet til alle: du skal følge en afbalanceret diæt og træne regelmæssigt.

Hvorfor bruger de væksthormon i bodybuilding?

På grund af det lave antal bivirkninger har dette lægemiddel mange fordele frem for anabolske steroider. Til dags dato er der nye undersøgelser, der viser, hvordan man bruger dette stof på forskellige områder.

De vigtigste effekter af væksthormon inkluderer:

 1. Stimulering af muskelvækst og muskelopbygning. Væksthormon blokerer insulin, hæmmer fedtforbrænding, fremmer anabolisme, forynger muskelfibre og vores krop som helhed.
 2. Fedtforbrændingsproces. Væksthormoninjektioner kan omdanne fedtceller til energi, hvilket er yderst nyttigt for overvægtige mennesker. Desuden hjælper dette stof med at forbedre protein- og kulhydratmetabolismen.
 3. God søvnkvalitet, øget libido.
 4. Sunde led, knogler og ledbånd.
 5. Acceleration af sårheling. I denne henseende har væksthormon flere fordele end steroidpræparater. For eksempel vil GH-injektioner ikke forårsage signifikante bivirkninger (hvis de anvendes i de rigtige doser).

Hvad med væksthormonoverskud eller mangel i bodybuilding?

Væksthormon er et naturligt stof, som er utvetydigt vigtigt for vores krop. Det skal udskilles regelmæssigt for at fungere korrekt i alle kropssystemer. Både væksthormonoverskud og mangel kan blive en af årsagerne til sundhedsmæssige problemer.

I nogle tilfælde kan vores krop opleve Væksthormonmangel . Dette kan føre til et fald i muskelvolumen, fedtophobning, lav knogletæthed osv. Som et resultat er lav livskvalitet garanteret.

De fleste af virkningerne af nedsat væksthormonniveau er reversible ved hjælp af hormonbehandling. Det kan forbedre syntese af fedt og proteiner, hvilket resulterer i betydelig muskelvækst.

Hvad angår overskydende væksthormon, kan dette føre til akromegali – unormal vækst af både knogler og andre væv i kroppen. Til gengæld kan akromegali ledsages af diabetes og muskelsvaghed.

Under alle omstændigheder rettidig Væksthormonbehandling vil hjælpe med at gendanne dine vitale funktioner.

Hvad med væksthormons bivirkninger?

Væksthormonbehandling kan i nogle tilfælde føre til hormonel ubalance. Derfor skal man konsultere en professionel inden man prøver injektioner med væksthormon. Alligevel, Bivirkninger af væksthormon i professionel bodybuilding er ekstremt sjældne. Du bliver simpelthen nødt til at undgå doser over de anbefalede niveauer. I praksis kendes følgende bivirkninger:

 1. Akromegali – dette sker kun i tilfælde af misbrug af væksthormon. Du bør aldrig bruge ekstremt høje doser væksthormon for at opnå bedre resultater.
 2. Tunnelsyndrom – man kan have smerter og følelsesløshed i ekstremiteterne på grund af beskadigede perifere nerver. Denne bivirkning er ikke farlig: den første ting du skal gøre er at reducere dosis af stoffet.
 3. Væskeretention i musklerne. Generelt behandler de fleste atleter ikke overskydende væske efter afslutningen af kurset.
 4. Problemer med skjoldbruskkirtlen – dette er en meget sjælden effekt. Hvis du vil forbedre dit helbred og gendanne funktionen af skjoldbruskkirtlen, skal du bruge Thyroxine (i en dosis på 25 mcg pr. Dag).
 5. Højt blodtryk – du skal enten sænke dosis væksthormon eller bruge antihypertensive medikamenter regelmæssigt.
 6. Hyperglykæmi undgås ved at bruge insulin eller visse lægemidler, der stimulerer bugspytkirtlen. Faktisk er denne virkning fuldstændig reversibel. Du kan også tage ALA (Alpha-lipoic acid) for at gendanne følsomheden over for insulin.
 7. Hjertehypertrofi kan kun forekomme, hvis væksthormon bruges i store doser. Forsøg derfor at bruge det korrekt.

Hvordan skal vi bruge væksthormon?

Injicerbar væksthormon tages solo eller i kombination med andre stoffer. Det anbefales at injicere væksthormon på tom mave om morgenen eller opdele den daglige dosis i 2 lige store dele. Den mindste dosering er 4 IE (for begyndere), og den maksimale dosering er 20 IE (optimal dosis for fagfolk).

Når man bruger lægemidlet i store doser, anbefales det at tilsætte insulin (5 IE hele dagen). Lægemidlet administreres intramuskulært eller direkte i maven.

Den anbefalede kursusvarighed er ca. 3 måneder. Det er meningsløst at bruge disse stoffer i længere tid. Desuden kan lange kurser føre til uønskede bivirkninger.

Væksthormon i bodybuilding: generalisering

Generelt vil væksthormoninjektioner ikke genere dig, hvis de bruges i moderate doser. Næsten alle bivirkninger er reversible. På samme tid er disse lægemidler i stand til at forynge vores krop.

Du skal vide, at væksthormon hjælper din krop med at skabe nye muskelceller og forbrænde overskydende fedt, så du vil tabe dig selv når du sover eller mellem træning. Væksthormon i bodybuilding tillader atleter at spise en enorm mængde mad uden at få overvægt. Nå, vil du få mere muskelmasse, når antallet af fedtforekomster i din krop falder. Dette stof giver dig den maksimale effekt – det er det, du kan føle dig sikker på.

Referencer

 1. https://www.uspoultry.org/faq/faq.cfm_from_farm_to_table/index.asp
 2. http://www.chicken.org.au/media-releases/
 3. https://science.sciencemag.org/content/125/3253/884
 4. http://www.brandweek.com/bw/news/spotlight/article_display.jsp?vnu_content_id=1002199768