Er væksthormon sikker?

august 7, 2020 Off By admin

Væksthormon (somatotropin) udskilles fra den forreste hypofyse. Det hører til polypeptidhormoner. Det påvirker menneskelig vækst. Mange atleter og ældre mennesker bruger det takket være dets anabolske virkning.

Væksthormonbehandling reducerer procentdelen af fedt og fremskynder muskelvækst. Det hjælper med at regulere kulhydratmetabolismen, øger absorptionen af calcium i knoglevæv samt øger IGF-1 niveauer (der forekommer mange anabolske processer i kroppen takket være IGF-1).

Væksthormon har daglige toppe (normalt med intervaller på 4-6 timer). Vores krop producerer nok væksthormon under dyb søvn.

Naturligt somatotropin udskilles i op til 20 år, hvilket stimulerer vores vækst. Men efter dette falder væksthormonproduktionen. For eksempel vil du have omkring 50% af det naturlige somatotropin i en alder af 60 år.

Væksthormon og generel sundhed

Væksthormon er vidt brugt til behandling. Børn bruger væksthormon i tilfælde af reduceret væksthormonproduktion. Væksthormon bruges også til AIDS-patienter, hos patienter med Turner-syndrom, progressiv nyresvigt (hos børn). Det er helt sikkert i tilfælde af lægelig rådgivning.

Nogle voksne patienter bruger væksthormon i tilfælde af et korttarmssyndrom. I dette tilfælde absorberes næringsstoffer ikke i tyndtarmen i det rette omfang. Generelt vil væksthormonbehandling hjælpe dig med at få muskelmasse, styrke dine knogler, reducere risikoen for hjertesygdomme samt forbedre dit generelle helbred.

Væksthormon inden for sportsernæring

Først blev væksthormon kun brugt til at hjælpe alvorligt syge patienter og børn. Men lidt senere på grund af dets anabolske egenskaber blev det almindeligt kendt blandt bodybuildere. Det bruges også af personer inden for atletik, cykling, baseball og styrkeløft.

Effektiviteten af væksthormonbehandling afhænger af mange faktorer: fysisk træning, psykologisk tilstand osv. Derfor er det meget vanskeligt at diskutere væksthormoneffekter i hvert enkelt tilfælde. De, der brugte væksthormon, følte sig mindre trætte efter fysisk aktivitet end dem, der ikke brugte det. Desuden havde de brug for mindre tid på at komme sig efter en træning. Det vil sige, væksthormon er sikker for dem, der er involveret i professionel sport.

Væksthormonsikkerhed i anti-aldringsterapi

Når vi bliver ældre, begynder vi at få et fald i knogletæthed og tab af muskler. Det vil sige, vores muskelfibre bliver svagere, vores lever, nyrer og andre organer begynder gradvist at arbejde langsommere, vores hud bliver tyndere osv. Samtidig kan væksthormoninjektioner bryde de negative tendenser hos ældre. I det mindste er effektiviteten og sikkerheden ved væksthormonbehandling hos raske ældre bevist i praksis. Mange af dem havde tegn på forbedret knogletæthed, øget mobilitet og forbedret evne til at fungere godt.

Væksthormonbehandling er i stand til at forhindre et stort antal destruktive processer i den menneskelige krop. Væksthormon øger din knoglemineraltæthed, hvilket er meget vigtigt for dem, der er bange for osteoporose og osteopeni (kvinder, der oplever overgangsalderen).

Somatotropin har en foryngende virkning, som er forbundet med en direkte stimulering af hudcellers syntetiske funktion. Dermed, Væksthormon forbedrer din hud, hår og negle.

Nogle forskere siger, at væksthormon fremmer foryngelse af din krop: du ser 10 eller endda 20 år yngre ud. Desuden får du et stærkt knoglesystem, forbrænder mere fedt, får muskelmasse og forbedrer din seksuelle præstation.

Det giver således mening at bruge væksthormon til patienter over 40-50 år gamle. Men i øjeblikket er det meget dyrt (tusinder af dollars om året). Selvfølgelig er det kritisk at bruge væksthormon under tilsyn af en læge.

Hvad med doseringer af væksthormon?

Væksthormon er det stærkeste stof, der bruges til at øge muskelmasse og reducere kropsfedt. Men for at opnå de ønskede resultater bør mange mennesker følge en streng måltidsplan, træne regelmæssigt og bruge Væksthormoninjektioner . Så kursets længde og Dosis af væksthormon mest afhængig af din træningsintensitet. For eksempel er dosis for atleter 8 IE pr. Dag, hvilket måske ikke er for meget for den effektive muskelgevinst i bodybuilding eller styrkeløft.

Med hensyn til bodybuildere skal doseringen være mindst 12-16 IE inden for 3 måneder. De bruger væksthormon i store doser af en simpel grund: deres krop bliver hurtigt vant til stoffet. Hvad angår PCT, kan man valgfrit bruge væksthormon i en dosis på 2 IE inden for 4-7 uger. Det er ikke forbudt at bruge væksthormon i 6 måneder eller mere, men kun i små doser på 2-4 IE pr. Dag.

Med hensyn til medicin bruges væksthormon til behandling af børn med vækstforstyrrelser forårsaget af utilstrækkelig sekretion af væksthormon samt voksne med svær væksthormonmangel.

Dosis af væksthormon i medicinen er forskellig (afhængigt af sygdommen). Den indledende dosis til behandling af væksthormonmangel hos voksne er ca. 0,5-1 IE. Den anbefalede dosis til langtidsbehandling er højst 3-4 IE pr. Dag. Den gennemsnitlige dosis væksthormon brugt til behandling af voksne er 2 IE pr. Dag. Med hensyn til medicin er væksthormon et receptpligtigt lægemiddel, der kun kan ordineres af læger, der er specialiserede i endokrinologi eller pædiatrisk nefrologi.

Hvis dit mål er at forhindre aldersrelaterede ændringer, er det ikke nødvendigt at bruge høje Dosis af væksthormon (15-20 IE pr. Dag). For de fleste patienter vil det kun være nok 2 IE pr. Dag. Det bedste tidspunkt til injektion er om morgenen, umiddelbart efter søvn, når du har det laveste niveau af naturligt væksthormon. Hvis du bruger væksthormon til foryngelse, skal du injicere den i mindst 6 måneder.

Hvad med bivirkninger forbundet med væksthormoninjektioner?

Væksthormon er et velkendt anabole middel. Det kan fremskynde din stofskifte markant og generere frie radikaler i din krop, hvilket igen fører til nogle negative konsekvenser: kvalme, hovedpine, hyperglykæmi, slagtilfælde, hjerteanfald, akromegali, diabetes, kræft osv.

Det er også nødvendigt med jævne mellemrum at ændre stederne for væksthormoninjektioner for at undgå lipoatrofi (tab af fedtvæv).

Væksthormonens juridiske status

Visse anbefalinger og begrænsninger er blevet fastlagt for godkendte væksthormonpræparater. Kun de læger, der er bekendt med væksthormonmangel, har ret til at starte Væksthormonbehandling . Desuden skal de kende din medicinske historie for at ordinere væksthormonpræparater.

Generalisering

Væksthormonterapi har en tendens til at være den mest studerede behandling i amerikansk videnskabs historie. Når alt kommer til alt er FDA ikke imod at bruge væksthormon til behandling af klinisk diagnosticeret væksthormonmangel. Adskillige medicinske undersøgelser har vist, at væksthormon er overraskende sikker, både til kortvarig og langvarig brug. Der er nogle bivirkninger, hvoraf de fleste er reversible. De fleste af dem kan forekomme, hvis du injicerer en dosis, der er meget højere end den terapeutiske.

Husk, at du ikke bør starte væksthormonekurs uden medicinsk rådgivning – ellers vil du ikke opnå de ønskede resultater. Vær derfor forsigtig, brug væksthormoninjektioner med ansvar, undgå høje doser og konsulter altid din læge.

Referencer

  1. https://journals.physiology.org/doi/abs/10.1152/ajplegacy.1975.229.2.409
  2. https://www.semanticscholar.org/paper/Growth-hormone-pulsatility-profile-characteristics-Nindl-Hymer/7abe4979d86fe03cde64309f3540379582631ac9
  3. https://www.karger.com/Article/Abstract/184676