Væksthormon til vægttabs kur- Før og efter

august 7, 2020 Off By admin

Væksthormon (somatotropin, HGH) er normalt forbundet med processen med muskelvækst. Og sådan er det – Væksthormon har en udtalt anabol effekt. Det stimulerer muskelvækst, forbedrer vores immunsystem og hjælper os endda med at se yngre ud. Desuden er væksthormon smuk på alle måder – det hjælper dig med at tabe dig.

På nuværende tidspunkt mener mange forskere, at væksthormon har foryngende egenskaber: det fremmer fedtforbrændingsprocesser og andre. Vi vil i detaljer beskrive væksthormonets rolle i alle processer forbundet med fedtforbrænding.

Naturligt væksthormon er en af de vigtigste ingredienser i en ung organisme. Det produceres i hypofysen. Somatotropin får vores knogler og muskler til at vokse, fremmer proteinsyntese, fremskynder vores stofskifte, forynger vores krop, deltager i sårheling, forbedrer knogletætheden osv.

Væksthormon til vægttab

Somatotropin bremser fedtproduktionen og nedbryder fedtceller. Samtidig aktiverer den syntesen af proteiner. Det vil sige, din drøm er opfyldt: du vil få vægttab ledsaget af en forbedring af muskelstyrken.

Hvordan går det Væksthormon fremme vægttab? Det er ansvarligt for processen med assimilering af fedtsyrer. En tilstrækkelig mængde væksthormon hjælper med at ødelægge vores fedtceller. Jo mere væksthormon der produceres, jo mere fedt bruges cellerne. Det er grunden til, at folk begynder at gå på vægt som følge af aldersrelateret nedgang i væksthormonsyntese.

Væksthormon og fedtforbrændingsprocesser

Væksthormonens rolle er virkelig betydelig. Somatotropin er en insulinantagonist. Væksthormon sænker insulin og øger mængden af glukose i blodet. Det vil sige, den mobiliserer energiressourcer, når din krop har brug for dem: under en let sultfølelse eller under træning.

Væksthormon øger blodsukkeret, hvilket er vigtigt for vores hjerne og CNS. Desuden forårsager væksthormon insulinresistens: det forhindrer vores muskler i at forbruge glukose til kontraktil aktivitet. I stedet bliver vores muskler tvunget til at arbejde med fedtsyrer. Således kan vi konkludere: jo lavere niveau for insulin, jo højere er niveauet for væksthormon. Disse forhold er ideelle til fedtforbrænding. Somatotropin forbedrer lipaseaktiviteten – generelt set er sådan, hvordan væksthormon deltager i fedtforbrænding.

Så for at opsummere: det må siges, at væksthormon ikke spiller en vigtig rolle i fedtforbrænding. Imidlertid er dens rolle ganske betydningsfuld. Somatotropin hæmmer insulinniveauer: dette er en gunstig betingelse for at tabe sig, især under træning. Derudover er væksthormon ikke kun en “fedtforbrænder” – det har også en positiv effekt på vores stofskifte.

Hvordan øges produktionen af væksthormon?

Du kan stimulere hypofysen på en sådan måde:

1. Korrekt ernæring. Forsøg først og fremmest at kontrollere indtagelsen af kulhydrater. Det er nødvendigt at spise mindre slik, raffineret sukker, junkfood osv. Prøv at forbruge mere protein (kød, fisk, æg, cottage cheese, valnødder, jordnødder, havre, ærter, frø). Det viser sig, at protein mad øger strømmen af væksthormon ind i blodet.

Det vil sige, at jo flere proteiner der er i kosten, jo højere er produktionen af væksthormon. I dette tilfælde øges sekretionen af væksthormon, når du spiser visse proteinprodukter, såsom mager fisk, fedtfattig cottage cheese, kogt æggehvider, mælk og andre mejeriprodukter.

2. Reducer antallet af enkle kulhydrater i din diæt. Enkle kulhydrater øger vores vægt af flere grunde: de indeholder mange kalorier, øger glukoseniveauet, stimulerer øget appetit og fører til overspisning. Tag endvidere hensyn til det faktum, at simple kulhydrater reducerer produktionen af somatotropin.

Spis ikke enkle kulhydrater før træning, simpelthen fordi det er svært for en fuld mave at udøve. Alle produkter øger vores niveauer af glukose i blodet. Som et resultat begynder vores muskler at forbruge energi fra glukose. Det vil sige, at der ikke sker nogen fedtforbrænding.

I dette tilfælde vil der ikke være nogen effekt fra væksthormon under træning. Hvis du vil tabe dig, skal du give en mangel på glukose i dit blod. Prøv derfor at spise senest 2 timer før træningen. Med hensyn til resten af tiden skal du holde blodsukkerniveauet på grund af korrekt og regelmæssig ernæring.

3. Reducer antallet af mættede fedtstoffer. Disse stoffer øger niveauet for dårligt kolesterol og reducerer produktionen af væksthormon. Derudover undertrykker fedtholdig mad frigivelsen af lipase, hvilket hjælper med at tabe sig.

4. Sport og hvile. Bare øv mere, hvis du vil have flere chancer for at producere væksthormon til vægttab. Gå, løb eller skiløb er perfekt til denne opgave. Hvis du ikke er professionel, kan du kun bruge en time om dagen på fysisk aktivitet.

Prøv at sove mindst 8 timer. Somatotropin syntetiseres mest aktivt natten, 1-2 timer efter, at vi sovner. 70% af den samlede mængde væksthormon produceres under søvn. Derfor skal der fokuseres mere på din søvn. Ellers vil du begynde at tabe sig langsommere. Derudover anbefales det at tage en lille lur om eftermiddagen.

5. Positiv stress for kroppen. Væksthormon udskilles intensivt, hvis du oplever positiv stress. På dette tidspunkt begynder din krop at arbejde flere gange mere aktivt. Du kan øve sauna, pool eller kontrastbruser. Forsøg at beskytte dig selv mod negativ stress: irritabilitet, depression. Derudover er det nødvendigt at blande korrekt ernæring og træne korrekt.

6. Reducer eller afstå helt fra at drikke alkohol. Alkohol påvirker dine blodkar, lever, hjerte, hjerne og andre organer negativt. Desuden hæmmer det også markant produktionen af væksthormon. Selv små doser alkohol reducerer produktionen af væksthormon med 75%, det vil sige, de vil faktisk stoppe processen med at tabe sig.

Brug ikke alkohol før søvn. Alkoholiske drikkevarer indeholder ofte glukose, der forhindrer, at fedtforekomster ødelægges. Vores krop begynder at bruge glukose som en energikilde.

Derudover opnås toppen af udskillelsen af somatotropin inden for 1-2 timer efter søvn. Når du drikker, inden du går i seng, blokerer du simpelthen for den vigtigste og mest produktive periode med væksthormonproduktion.

Vækttabs kur for væksthormon

Der er flere måder at tage Væksthormon til vægttab . På nogen måde er det bedst at konsultere en læge, inden du starter en af dem. Sørg i det mindste for, at du ikke har problemer med skjoldbruskkirtlen og kønshormoner.

Væksthormon kur til vægttab bør startes med subkutane injektioner på 5 IE dagligt. Hvis der ikke er bivirkninger, kan du øge den daglige dosis i løbet af den anden uge. Undertiden anbefales det endda at foretage injektioner af insulin. Dette er vigtigt, hvis du bruger somatotropin i høje doser (mere end 10 IE dagligt).

Det er nødvendigt at injicere væksthormon, når de bedste betingelser skabes i kroppen: det er perioderne før måltider (på tom mave om morgenen) og under eller efter intensiv træning. Det anbefales at injicere væksthormon subkutant (normalt i maven).

Hele kurset bør ikke overstige 6 måneder. Ifølge eksperter vil du tabe dig i løbet af denne tid uden diæter og fysisk anstrengelse. Men det vigtigste er, at væksthormonens samlede resultater, der sigter mod at slippe af med overskydende vægt, er meget mere imponerende, end eksperter anslår.

Det er sikkert at sige, at brug af væksthormon til vægttab ikke udgør nogen fare for kroppen. Ikke desto mindre bør du bestemt konsultere med specialister, inden du vælger væksthormon til forbrænding af overskydende fedt.

Referencer

  1. https://www.medscape.org/viewarticle/515665
  2. https://web.archive.org/web/20060328121242/
  3. https://quackwatch.org/related/hgh/