Hvordan bruger jeg ordentligt menneskelig væksthormon? Hvilken dosering skal jeg tage?

august 7, 2020 Off By admin

Humant væksthormon (somatotropin) er det mest populære farmakologiske middel blandt atleter. Først blev somatotropin kun brugt til bodybuilding og vægtløftning. Fra i dag bruger mange atleter og gymnaster det endnu mere aktivt end bodybuildere. Human Growth Hormone viste sig at være et velprøvet medikament til behandling af skader . Som et resultat er dette et af de hurtigst voksende felter inden for sportsmedicin.

Endelig kan du forbedre væksten hos en ung atlet, hvilket også er vigtigt. Hvorfor har vores krop brug for menneskelig væksthormon? Somatotropin er den vigtigste vækstfaktor for os alle. Vores vækst (både i længde og bredde) afhænger af Menneskelig væksthormonniveau . Undertiden i en ung alder øges sekretionen af væksthormon kraftigt af forskellige årsager. Denne tilstand betragtes som en sygdom og kaldes gigantisme.

Imidlertid ville mange mennesker på vores planet være meget glade for at blive høje, og nu er det ganske let. For øvrig stiger undertiden menneskelig væksthormonniveau dramatisk allerede i den voksne krop (når de fleste af vækstpladerne allerede er lukket). I dette tilfælde bliver personens underkæbe, næse, hænder og fødder meget store. Denne sygdom kaldes akromegali. Det er værd at bemærke, at humant væksthormoniveau afhænger af alderen, da den højeste koncentration af somatropin ses i de første leveår, mens den maksimale produktion finder sted i ungdomsårene.

Somatotropin udfører mange funktioner i et fuldt dannet legeme. Det er ansvarligt for processerne med proteinsyntese i alle organer og væv. Få mennesker ved, at menneskelig væksthormon også er et stresshormon: dit blodsukker kan stige kraftigt som respons på stress, og dette hjælper kroppen med at tilpasse sig visse situationer ved at øge proteinsyntesen i cellerne. Derfor klarer folk med stærke knogler sig bedre med stress, i vid udstrækning på grund af somatotropin.

Væksthormonmangel i barndommen betyder, at folk vokser meget små. En sådan tilstand kaldes hypofyseal nanisme. Forskellige typer dystrofi kan også findes i nærvær af væksthormonmangel hos voksne, men de er ekstremt sjældne. En sådan kombination (hypophyseal nanisme) beviser allerede allerede, at der produceres somatotropin i hypofysen. Derudover produceres andre hormoner af hypofysen – skjoldbruskkirtelstimulerende hormon, adrenokortikotropisk hormon, gonadotropisk hormon og andre.

Human Growth Hormone er et peptidhormon, der indeholder 191 aminosyrerester. Det produceres i de såkaldte eosinofile celler i hypofysen. Udskillelsen af væksthormon er forskellig. Som regel er der 6-10 toppe inden for en dag. Sekretionen er højere under fysisk aktivitet og søvn. Det er vigtigt at forstå, at væksthormon ikke har en direkte virkning på kroppen: det stimulerer kun frigivelsen af insulinlignende vækstfaktorer og somatomediner.

Virkningen af væksthormon er et vidunder. Først og fremmest har det en stærk anabol effekt, som inkluderer muskelhypertrofi og muskelhyperplasi. For det andet, Menneskelig væksthormon hjælper med at forbedre fedtforbrændingsprocesser . Dette hormon “forbrænder” fedt intensivt og giver dig mulighed for at forbruge flere kalorier.

For det tredje styrker menneskelig væksthormon bindevæv, sener, knogler og brusk, hvilket sandsynligvis er en af de vigtigste Fordele ved menneskelig væksthormon for nogle atleter. Nogle bodybuildere er overbeviste om, at menneskelig væksthormon beskytter dem mod alvorlige kvæstelser. Human væksthormonterapi fører også til, at de opnåede muskler ikke smelter efter kursets afslutning. Denne effekt er forbundet med et stort antal muskelceller.

Human væksthormon Korrekt dosering

Også, hvordan skal du bruge human væksthormon? Den sædvanlige effektive dosis til atleter er 1 subkutan injektion administreret dagligt . Det dosering for topatleter varierer fra 8 til 24 IE pr. dag . 1 mg somatotropin er lig med 1 IE. Som regel produceres somatotropin i ampuller på 4, 8 og 16 IE. Mange atleter foretrækker at dele den daglige dosis i to doser, der indgives om morgenen på tom mave og om aftenen før sengetid. Du kan dog bruge det en eller to gange, der er ingen signifikant forskel.

Somatotropin introduceres subkutant (oftest i maven). Du kan imidlertid injicere stoffet hvor som helst andet sted. Der er en myte om, at subkutant fedt forsvinder, hvis du injicerer human væksthormon i maven fedt området. Det er ikke sandt. Dit fedt begynder at smelte væk uanset hvor Human væksthormon indsprøjtes. Når alt kommer til alt vil du være i stand til at forbrænde fedt takket være stort set somatomedin, der produceres i leveren.

Somatomedin kan produceres af leveren i store mængder (i henhold til normale fysiologiske forhold). Følsomheden kan kun være lavere hos patienter med meget alvorlige leversygdomme (cirrhose, hepatitis). Men disse tilfælde er ekstremt sjældne. Nogle atleter sværger, at de kun har opnået fantastiske resultater 2 IE pr. Dag . Ikke desto mindre skal du bruge mindst et minimum af 4 IE pr. Dag hvis du agter at arbejde med human væksthormon alvorligt. Nu er det ordineret kl 4-8 IE dagligt . Man kan bruge op til 16 IE pr. Dag i nogle tilfælde. Højere doser er forbundet med alvorlige bivirkninger og bruges kun i sportsudøvelse for professionelle atleter.

Generelt er der individer, der er mere følsomme over for menneskelig væksthormon. Dette er et udbredt fænomen blandt kvinder og unge. De kan virkelig kun bruge 2 IE . Desværre er de fleste atleter nødt til at tage human væksthormon i store mængder, da det simpelthen ikke fungerer med en lille dosering.

De sædvanlige niveauer af human væksthormon hos mænd varierer generelt mellem 5 og 8 ng / ml , og hos kvinder – mellem 8 og 10 ng / ml . Som du kan se, er mængden af menneskelig væksthormon hos kvinder større end mænds. Kvinder viste mere følsomhed over for injektioner med væksthormon. Det betyder, at de kan bruge meget mindre doser af væksthormon end mænd. Somatotropin hjælper med at reducere subkutant fedt og gør det til muskelmasse. Ud over, Menneskelig væksthormon hjælper med at behandle dybe sår efter seriøse operationer ved at blokere processerne for opløsning af muskelfibre.

Hvad angår varigheden af Human væksthormoncyklus , skal det vare flere måneder (mindst seks uger). Det menes, at risikoen for bivirkninger øges, hvis du bruger human væksthormon i et halvt år eller mere. Dette er dog et spørgsmål om debat. Faktisk vedvarer den indledende følsomhed hos nogle individer i op til seks måneder. På samme tid var der tilfælde, hvor nogle atleter skulle øge dosis hver 2. uge. Generelt vil 7-8 måneders administration være nok. Human væksthormonbehandling kan stoppes, da den vil være mindre effektiv.

Referencer

  1. https://link.springer.com/article/10.1023%2FA%3A1020949507265
  2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2265.2006.02676.x
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1463553/
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/2688